Treasury Specialist @ Ballast Nedam

31/07/2019

Nieuwegein – Fulltime

Ervaring bij een bank met bankgaranties en/of bankrekeningen of enthousiasme om je erin te verdiepen en toe aan een tweede stap? 

Jouw uitdaging

Als Treasury Specialist werk je in een uitdagende, ambitieuze en internationale omgeving en maak je onderdeel van een ambitieus team. Je werkt nauw samen met verschillende disciplines: treasury/finance, de operationele business en legal. Als bouwbedrijf is het stellen van bankgaranties een essentieel onderdeel van onze bedrijfsvoering. In veel projecten vraagt men bijvoorbeeld “performance guarantees” of “advance payment guarantees”. Jij weet wat dat zijn of vindt het leuk om je daarin te verdiepen.

Je bent een ware spin in het web en leest mee met de contracten om te begrijpen wat voor bankgarantie de cliënt vraagt en schakelt met de bank om te zorgen dat de cliënt dan ook krijgt wat hij wil. Alle gevolgen en consequenties heb jij in beeld. Als specialist adviseer jij onze eigen organisatie over de kwaliteit en de risico’s van een bankgarantie. Je bewaakt de gestelde termijnen en onderneemt actie wanneer dit nodig is. Uiteraard heb je hiervoor contact met interne en externe stakeholders. Je bent per jaar betrokken bij ongeveer 100 bankgaranties. Je hebt contact met je collega’s van legal en treasury bij het afsluiten van documentatie voor nieuwe bankgarantielijnen en bankrekeningen. Daarnaast ondersteun je jouw treasury collega’s bij hun cash management werkzaamheden.

Jouw profiel

  • Je beschikt over een afgeronde HBO of WO opleiding op het gebied van finance of rechten;
  • Je hebt relevante werkervaring op het gebied van bankgaranties, bijvoorbeeld bij een bank, trustkantoor of corporate (denk aan een bouwbedrijf of import/export) of je hebt er voldoende affiniteit mee;
  • Je spreekt, leest en schrijft uitstekend Nederlands en Engels;
  • Je bent resultaatgericht, accuraat, ambitieus, een echte procesdenker en je komt graag met innovatieve verbetervoorstellen;
  • Je bent communicatief sterk en onderhandelingsvaardig. Je bent in staat om zelfstandig het turn-key product te kunnen leveren.

Wij bieden

Een uitdagende en afwisselende (fulltime) groeifunctie, met een klein treasury team binnen onze grote financiële afdeling. Met het team samen proberen we de financiële dienstverlenging elke dag weer verder te optimaliseren.

Wij bieden een prima salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden (cao Bouw & Infra). Uiteraard krijg je de juiste middelen om je werk goed te kunnen doen, bijvoorbeeld een laptop en telefoon.

Ballast Nedam, Samen Grensverleggend

Ballast Nedam is een ontwikkel- en bouwonderneming waarbij de projecten de kern van het bedrijf vormen. We willen het meest competitieve bouwbedrijf van Nederland zijn. Via een directe en open dialoog met onze klanten en partners ontwikkelen we toekomstbestendige gebouwen en infrastructuur: van droom tot realisatie. Dit koppelen we aan onze slimme kijk op kostenefficiëntie, techniek, wereldwijde expertise en focus op operational excellence. Zo komt Ballast Nedam tot grensverleggende oplossingen.

Wij kijken uit naar jouw reactie!

Interesse in deze uitdaging? Solliciteer snel via de button solliciteer. Voor vragen over de vacature kun je bellen met Dorien Wolff, Talent Acquisition Manager, 06-11 40 50 84.

No comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *