Treasury Adviseur Non Profit @ Treasurer Search

08/10/2018

Utrecht – Fulltime

Voor een treasury consultant op zoek naar vrijheid, waar finance strategie vindt, gemeentes/ziekenhuizen/woningcorporaties door heel Nederland.

Taken Treasury Adviseur

De treasury adviseur is aanspreekpartner voor de directie van non profit organisaties. Hij slaat bruggen tussen strategie enerzijds en de balans, financiering en risk management anderzijds. Hij bouwt langlopende relaties op, veelal bij organisaties waar onze opdrachtgever al lang voor werkt. Hij vraagt, analyseert en adviseert. Binnen het mandaat van zijn opdrachtgever is hij in staat geld- en kapitaalmarkt transacties te initiëren en af te wikkelen. Hij stuurt zijn support collegae aan en houdt zijn kennis op peil om zodoende zijn expert rol te kunnen vervullen.

Ideale Treasury Adviseur

De ideale adviseur heeft een relevante afgeronde academische opleiding en ervaring in treasury bij non-profit organisaties. Deze ervaring kan zijn opgedaan bij een andere adviseur, in een non-profit organisatie en eventueel bij een bank. Hij combineert nieuwsgierigheid & analyse, verbale & schriftelijke communicatievaardigheden en een goed moreel kompas. Hij weet de balans te vinden tussen het zelfstandig onderhouden van een eigen portfolio en samen optrekken met gedeelde normen en waarden. Onze opdrachtgever vindt graag een kandidaat die nieuwe diensten ontwikkelt.

Onze opdrachtgever

Onze opdrachtgever heeft in decennia een solide track record en reputatie opgebouwd in een grote eigen niche markt. Koude acquisitie is niet meer aan de orde. De propositie is meer dan alleen uren verkopen, de status van business partner is bereikt. De bedrijfscultuur kan worden getypeerd met woorden als: gewoon, grondig, lange termijn en inhoudelijk sterk. In tijden waar de combinatie non profit en treasury te vaak de kranten haalden, kon onze opdrachtgever werken vanuit uitstekende reputatie.

Arbeidsvoorwaarden en proces

Het arbeidsvoorwaardenpakket is zonder meer goed, kandidaten zullen naar verwachting toch niet voor onze opdrachtgever kiezen op basis van geld. Eerder zal de verantwoordelijkheid om zelf op eigen wijze een portefeuille runnen doorslaggevend zijn: niet een klein radartje zijn in een hele grote machine. Verder is er de vrijheid om zelf een propositie te ontwikkelen of aan te passen in bekende of aanpalende markten.

Location

Midden Nederland

Contact person

Pieter de Kiewit
T: (020) 6586 118
M: (06) 1111 9783
E: pdk@treasurersearch.com

View job description | apply online

 

Tags: advice, analyse, risk,

No comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *