Liquidity Management Specialist @ Aegon

02/01/2019

Den Haag – Fulltime

Wil jij binnen een bank werken waar jij écht impact kan creëren? En binnen een aantal jaren jezelf als specialist verder ontwikkelen binnen de Capital Management & ALM organisatie? Solliciteer dan direct op de functie Medior Liquidity Management Specialist!

Functiebeschrijving

Als Liquidity Management Specialist binnen de bredere Capital Management & ALM organisatie van Aegon Bank N.V. werk je in één van de vier domeinen ALM, Capital Management, Liquidity Management & Pricing of Modeling. Je rapporteert voor je dagelijkse werkzaamheden aan de Team-lead van je domein, en tevens aan de manager die eindverantwoordelijk is voor het domein waarop je werkt. Je voert analyses uit, stelt rapportages op en adviseert (Senior)-management en het ALCO (Asset Liability Committee) over de zaken die binnen je domein spelen.

Het Liquidity Management & Pricing team is verantwoordelijk voor het liquiditeitsraamwerk van Aegon Bank N.V. Hiervoor onderhoudt het team het zogenaamde ILAAP-raamwerk en de bijbehorende beleidsdocumenten van Aegon Bank N.V. Je bent samen met je team verantwoordelijk voor het ontwikkelen van analyses op gebied van liquiditeitsmanagement, en houdt management op de hoogte van risico’s en kansen. Daarnaast word je binnen Aegon Bank aangemoedigd om het liquiditeits management verder te optimaliseren? Waar liggen de kansen om binnen het management van zowel dagelijkse -als lange termijn liquiditeit betere rendement / risico beslissingen te nemen?

Naast liquiditeitsmanagement wordt tevens het Covered Bond programma van Aegon Bank N.V. binnen dit domein onderhouden. Het team is verantwoordelijk voor het uitvoeren van nieuwe uitgiftes, het onderhouden van het programma, en het deelnemen aan industrie-discussies binnen de Dutch Association of Covered Bond issuers (DACB). Het uitvoeren van uitgiftes van andere vormen van wholesale funding zoals MREL behoord ook tot de verantwoordelijkheden van het team.

Tevens help je binnen het team naar de vertaling van bancaire regelgeving van bijvoorbeeld de EBA en DNB naar de liquiditeitsmodellen (LCR DA, NSFR, ALMM, AER, Liquidity Stress Test, Funding Plan) van Aegon Bank N.V. Hieronder valt het ontwikkelen/onderhouden van de methodologische documentatie en het uitvoeren van testen na modelwijzigingen. Verder werk je nauw samen met de ontwikkelaars van de modellen binnen jouw domein.

Profiel

Functie-eisen
Als Liquidity Management Specialist ben je een echte teamspeler en voel jij je comfortabel in een omgeving waar pro activiteit wordt aangemoedigd en iedereen samen voor een top resultaat gaat. Je durft je mening en ideeën te laten horen en waardeert het wanneer anderen dat ook doen.Verder beschik je over:

  • Een afgeronde WO opleiding in de richting van (bedrijfs)economie, econometrie, wiskunde of rechten;
  • Minimaal 3 tot 5 jaar relevante ervaring met liquiditeitsmanagement en/of Asset-Liability Management
  • Affiniteit met wet- en regelgeving en met kwantitatieve analyses;
  • Goede schriftelijke en communicatieve vaardigheden in het Nederlands en het Engels.

Aanbod

Wij bieden je een boeiende functie, waarin je zelfstandig en op professionele wijze te werk gaat in een ambitieuze en dynamische organisatie. Groei en ontwikkeling vinden wij belangrijk, daarom investeren we veel in onze medewerkers in de vorm van ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden. In ruil voor jouw betrokkenheid en inzet bieden wij je een uitgebreid pakket aan uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

  • Een concurrerend maandsalaris
  • Daar bovenop ontvang je een vaste 13e maand en vakantievergoeding in de vorm van een maandelijks flexbudget van 16,7% van je maandsalaris.
  • Goede werk/privé balans met minimaal 27 vakantiedagen.
  • Een passende reiskostenvergoeding.
  • Uitstekende pensioenregeling en korting op Aegon producten.

Interesse?

Interesse? Spreekt deze rol jou aan? Wij ontvangen dan graag jouw cv en motivatie via ons sollicitatie formulier op deze website. Een online assessment maakt onderdeel uit van het selectie proces. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Anneke van Leeuwen, 06-22149555 of anneke.vanleeuwen@aegon.nl.

 

View job description | apply online

No comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *