Corporate Finance Manager @ Brussels Airport

30/07/2019

Brussel – Fulltime

Voor ons departement Finance & Strategy zijn wij op zoek naar een Corporate Finance Manager.Word jij onze nieuwe collega?

Geef je carrière een droomvlucht!

Ook de luchthaven heeft een cockpit, namelijk: Brussels Airport Company. Van hieruit wordt de koers uitgestippeld van de belangrijkste luchthaven in België, in het hart van Europa.

Wist je dat hier jaarlijks 25 miljoen passagiers en 536.000 ton vrachtvervoer passeren?

Als sterk groeiend bedrijf tellen we bij Brussels Airport Company ruim 1.000 collega’s. En we verwelkomen maar al te graag nieuw talent aan boord. Aan de horizon liggen tal van doorgroeimogelijkheden en ambitieuze projecten. Het fantastische uitzicht krijg je er zomaar bij!

Spreekt deze uitdaging je aan?

– Je begeleidt nieuwe schulduitgiftes en beheert de bestaande schuldposities van Brussels Airport Company bestaande uit publieke obligaties, private placements en bank financiering ten belope van ca. EUR 2 miljard.
– Naast de schuld(uitgiftes) beheer je mee de treasury activiteiten bestaande uit o.a. het managen van de cash positie, interest income en expenses, beperken van counterparty risk, beheer van het betalingsverkeer en treasury systeem, opvolgen van de debt covenants en policies & procedures, cash forecasting etc.
– Je optimaliseert de kapitaalstructuur van de bestaande en nieuwe dochterbedrijven van BAC alsook de working capital positie van de groep met sterke link naar de Credit Control functie.
– Je zorgt voor op maat gemaakte oplossingen om het risico op wanbetaling door onze klanten te minimaliseren, belangrijke probleemsituaties op te lossen en de openstaande kredietrisico’s te mitigeren.
– Je werkt mee aan de algemene verbetering van de Corporate Finance functie door het efficiënter maken van het ERP systeem, bijkomende tools te implementeren en pro-actief verbeteringen voor te stellen.
– Je rapporteert aan de Head of Corporate Finance en geeft ondersteuning bij ad hoc projecten op het vlak van Mergers & Acquisitions, subsidies, rating agencies, financiële modelering, verzekeringen etc.

Zijn dit jouw kwaliteiten en troeven?

– Je behaalde een masterdiploma in een economische richting (TEW, handelsingenieur…) of gelijkwaardig door ervaring
– Je hebt minimaal 7 jaar brede ervaring in een Treasury en/of Corporate Finance functie met ervaring in Mergers & Acquisitions als een sterk pluspunt.
– Je hebt een kritisch-analytische ingesteldheid en bent resultaatgericht
– Je bent georganiseerd en weet de juiste prioriteiten te stellen
– Je communiceert met overtuigingskracht
– Je bent vlot in het Nederlands, Frans en Engels
– Naast kennis van de courante MS office, is kennis van één of meerdere Treasury en ERP systemen een pluspunt.

Wat kunnen wij jou bieden?

– Een job met uitzicht en uitdagingen in een unieke omgeving die volop in beweging is
– Groeimogelijkheden
– Een aantrekkelijk salarispakket

Hoe geraak je bij ons aan boord?

We verwachten jouw cv en een sollicitatiebrief met een onderbouwde motivatie.

Kandidaten worden na cv selectie uitgenodigd voor een eerste gesprek met Ellen Van Den Bergh. Na een positieve evaluatie volgen nog vervolggesprekken en een assessment.

Uiteraard mag je als kandidaat feedback verwachten na elke fase in de sollicitatieprocedure.

Nog meer informatie?

Bij aanwerving rapporteer je aan de Head of Corporate Finance.

Heb je toch nog vragen? Neem dan zeker contact met ons op via tel. 02 753 34 21

 

No comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *