Ambitieuze medewerker Treasury en Schuldmanagement @ Ministerie van Financiën

13/09/2019

Den Haag – Fulltime

Bij de Generale Thesaurie stellen we ons tot doel om transparant, integer en efficiënt te zorgen voor een stabiel financieel systeem en goede financiële relaties met het buitenland, voor het beheer van de staatschuld, de schatkist en de financiële en materiële activa van de staat. Bij ons draag jij als medewerker Treasury en Schuldmanagement namens het ministerie van Financiën bij aan een financieel gezond Nederland.

Jij bent een nieuwsgierige teamspeler die zich graag verdiept in de financiële markten en hoe de Nederlandse staat daarin opereert. Ook vind je het leuk om actief te zijn in de dagelijkse uitvoeringsprocessen als het gaat om onze staatsschuld en het schatkistbeheer in Nederland. Daarnaast draag je graag actief bij aan de verdere verbetering en automatisering van deze processen.Als medewerker Treasury en Schuldmanagement ben je verantwoordelijk voor het afwikkelen van financiële transacties die zijn afgesloten door onze dealingroom en die nodig zijn voor het beheer van de staatsschuld, het prognosticeren van de toekomstige schatkistsaldi, het verrichten van betalingen en het operationele proces van het schatkistbankieren.

Jij hebt een totaalbeeld van de uitvoeringsprocessen en wordt ingezet binnen drie expertisegebieden: settlements, schatkistbankieren en de kasraming voor Nederland. Je werkt intensief samen met je veertien collega’s van de afdeling, de collega’s van de front- en midoffice, en de automatiseringsafdeling. Je bent aanspreekpunt voor banken, externe klanten en overige collega’s en afdelingen in de keten.

Jij weet als geen ander dat de continuïteit van onze dienstverlening van essentieel belang is. Kwaliteit staat bij jou dan ook voorop. Dat kan soms best een uitdaging zijn, aangezien je in een dynamische omgeving werkt. Geen dag is hetzelfde en er gebeurt veel. Eén ding is zeker: jij hoeft je bij ons geen seconde te vervelen. Daarbij kun jij de rust bewaren én tegelijkertijd snel inspelen op actuele ontwikkelingen.

Wat jouw functie extra leuk maakt is dat jouw nieuwe afdeling volop in ontwikkeling is. We zitten momenteel in een transitie waarin een grote rol is weggelegd voor procesoptimalisatie, automatisering en digitalisering. Je houdt van verandering, krijgt energie van professionaliseren, zaken nóg efficiënter maken en denkt graag in oplossingen. Signaleer jij knelpunten, of heb je een goed idee om onze afdeling nóg verder te verbeteren? Dat horen we graag!

Je vindt het leuk om bij te dragen aan verschillende projecten en de afdeling daarbij te vertegenwoordigen. Jij hebt oog voor je eigen ontwikkeling en ook de behoefte om jezelf steeds te ontwikkelen. Jouw gevoel voor financiële stromen én training on-the-job door ervaren collega’s zorgen ervoor dat jij in korte tijd veel kunt leren.

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde opleiding op hbo-niveau, bij voorkeur in een financieel-economische richting.
  • Je kunt goed overweg met de Microsoft Office-applicaties, waarbij een goede kennis van Excel een pre is.
  • Je hebt affiniteit met automatisering.
  • Je vindt het prettig om in een dynamische omgeving te werken, waar veranderingen elkaar in hoog tempo opvolgen.
  • Je levert graag een actieve bijdrage aan projecten.
  • Je bent een teamspeler die gemakkelijk verbinding legt en graag met anderen samenwerkt om zo gezamenlijk jullie doelen te bereiken.
  • Je hebt een goed ontwikkeld analytisch vermogen en denkt oplossingsgericht.
  • Je bent accuraat en cijfermatig sterk.
  • Je bent stressbestending, kunt goed met deadlines omgaan, houdt het overzicht en blijft accuraat handelen.
  • Je hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, en zowel in het Nederlands als in het Engels.

No comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *