Valutanieuws op treasuryXL – laatste ontwikkelingen en trends

04/05/2018

| 04-05-2018 | Erna Erkens | treasuryXL |

Onze expert Erna Erkens geeft u hierbij een update over de laatste valutabewegingen. Zij schrijft over de dagelijkse gebeurtenissen en valutabewegingen in haar nieuwsbrief. Wie op een vermakelijke en toch efficiënte manier op de hoogte wil blijven van dagelijkse gebeurtenissen, alles rond beursnieuws, valuta, gold en olie kan daar terecht. Een verkorte versie vindt u hier.

Mijn verwachting voor de beweging van vandaag

EUR/USD: 1.1963 of andersom 0.8359 (gisteren 1.1997 of 0.8335)

De inflatiecijfers uit Europa gisteren vielen iets tegen. De cijfers vanuit de VS waren gemixt. Sommige goed en sommige vielen iets tegen to.v. de verwachtingen, maar de meeste waren toch beter dan vorige maand. Vandaag de dag van de inkoopmanagers in de Eurozone en de detailhandel verkopen. Dat zal de richting van de EUR/USD in de ochtend bepalen. De cijfers van de arbeidsmarkt in de VS en de diverse speeches van FED leden zal in de middag en de avond de richting bepalen. De daling is wel erg snel gegaan en meestal komt er dan een tegengestelde beweging (correctie). Ik denk dat die snel aanstaande is. Ik denk dat we rond de 1.2050 misschien nog wel iets hoger het weekend in gaan. Tenzij de cijfers uit de Eurozone heel slecht zijn en de cijfers uit de VS de verwachtingen overtreffen. Dan worden de verwachtingen op meer renteverhogingen weer groter en dan kan de EUR/USD dalen onder de 1.1945 grens en dan komt de 1.1850 in zicht. Ik geloof dit nog niet op dit moment. De daling van de EUR/USD is wel veel sneller gegaan dan ik gedacht had.

GBP/USD: 1.3565 (gisteren 1.3610)

Het herstel is nog niet echt zichtbaar. Het blijft moeilijk voor het GBP/USD. Er is goed nieuws nodig of een zwakkere USD. Dat komt er echt wel aan en draait iedereen weer en blijkt dat het allemaal te hard gegaan is en er niet echt reden voor deze afstraffing is. De rente moet daar echt ook omhoog en de markt begint al aan de Brexit te wennen en ik geloof nog steeds in een zachte of helemaal geen Brexit. Dus ik denk nog steeds dat het weer omhoog zal gaan. We gaan boven de 1.3600 zeker het weekend in en volgende week zie ik 1.38/1.39 weer komen.

EUR/GBP: 0.8820 of andersom 1.1338 (gisteren 0.8816 andersom 1.1343)

Het GBP heeft het nog even niet makkelijk. Maar ik denk nog steeds dat deze koers (0.8820) ongeveer de top zal zijn. Ik denk dat er misschien even een uitschieter kan komen naar 0.8850. Vandaag onder de 0.8800 sluiten lijkt wat lastig, maar volgende week gaan we zeker weer naar 0.8775. Rustig wachten. Geduld is een schone zaak.

Olieprijs

WTI Crude Oil USD 68.39 (Olie voor de VS). Brent Oil USD 73.61 (olie voor Europa). Shanghai vat olie: Yuan 447.40 = USD 70.49 (Olie voor het Verre Oosten). Olieprijs in Europa weer iets gedaald. Dus het is een week van dalende olieprjizen. Maar de daling blijft beperkt door de spanning om de dela met Iran. Trump wil dat de deal wordt aangepast en vind het zoals u weet een draak van een deal. Maar internationaal wordt er wel druk uitgeoefend omTrump om toch de deal te verlengen en dan te zoeken naar mogelijkheden voor de aanpassingen. Als de export van Iran wegvalt van een kleine 300.000 vaten per dag zorgt dit in eerste instantie voor een hogere olieprijs. Maar ik denk dat de invloed wel meevalt. De stijgende vraag uit vooral Azië zorgt voor lagere voorraden. En Internationale onrust zorgt ook voor hogere olieprijzen. Allemaal redenen voor een hogere olieprijs. En die blijft dus ook vrij hoog zeker tot 12 mei. Dan denk ik dat er lucht uit de olieprijs moet. En dus zie ik het na de eerste schok als Trump niet verlengd een hogere olieprijs, maar ik vind het toch te hoog en zie het daarna wel flink dalen.

Goud

USD 1312.50 (gisteren USD 1314.50). De goudprijs is in USD per troy ounce (=31.1 gram). Goud is in Europa gisteren wel weer gestegen. Dit doordat de USD iets aan kracht verloor. EUR/USD was iets hoger maar is wel net onder de 1.2000 gebleven.

Beurzen gisteren en vanmorgen

De Europese beurzen zijn gisteren gemiddeld -0.7% lager gesloten. De AEX is gisteren -0.74% lager gesloten op 551.73. Vandaag opent de AEX 0.2% hoger op 553.02. De beurzen in de VS zijn gisteren gemiddeld -0.1% lager gesloten (Dow Jones, Nasdaq en S&P). Azië: Chinese beurzen zijn gemiddeld -0.4% lager gesloten. Hongkong is -0.89% lager gesloten. De Japanse Nikkei was dicht.

Wilt u dit soort informatie dagelijks? U kunt zich aanmelden bij EEVA’s ‘s nieuwsbrief.

Erna ErkensErna Erkens – Eigenaar van EEVA  (Erna Erkens Valuta Advies)

View expert profile

No comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *