Valutanieuws op treasuryXL – laatste ontwikkelingen en trends

09/03/2018

| 09-03-2018 | Erna Erkens | treasuryXL |

Onze expert Erna Erkens geeft u hierbij een update over de laatste valutabewegingen. Zij schrijft over de dagelijkse gebeurtenissen en valutabewegingen in haar nieuwsbrief. Wie op een vermakelijke en toch efficiënte manier op de hoogte wil blijven van dagelijkse gebeurtenissen, alles rond beursnieuws, valuta, gold en olie kan daar terecht. Een verkorte versie vindt u hier.

Mijn verwachting voor de beweging van vandaag

EUR/USD: 1.2303 of andersom 0.8128 (gisteren 1.2407 of 0.8060)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Draghi was niet goed voor de EUR/USD. Mijn gevoel bleek goed. De ECB heeft de verwachting voor de inflatie de komende tijd verlaagd. Dat zorgde voor een daling in EUR/USD. Dat zorgt ook voor het idee dat dan de rente voorlopig niet echt veel omhoog kan. Misschien dat de importheffingen van de VS de inflatie kunnen helpen. Zowel daar als hier. Vanmiddag het banenrapport uit de VS. Eens kijken wat dat gaat betekenen voor EUR/USD. Ik denk dat de nieuwe geschapen banen zullen meevallen. Maar ik geloof niet in een daling van het percentage van de werkloosheid en ik denk dat de lonen wel iets gestegen zullen zijn. Dat zal een belangrijke indicator zijn voor de USD vandaag. Want dit zegt iets over de richting van de inflatie. Verder is het renteverschil tussen de 2 jaars USD rente en de 2 jaars Euro rente 2.82%. Ik zie mede daardoor de EUR/USD de komende weken toch lager. Misschien wel 1.2000 Ik denk dat de stijging van de EUR/USD wel even over is. Dan moet er niet een rare uitkomst van het banenrapport zijn natuurlijk maar daar geloof ik niet in.Cijfers uit Duitsland vielen tegen. Vandaag zie ik het onder de 1.2280 eindigen.

GBP/USD: 1.3812 (gisteren 1.3905)

Deze koers blijft het moeilijk houden. Vandaag cijfers over de industriële productie uit het VK. Een sterkere USD zorgt ook voor een lagere GBP/USD koers. Bij goed nieuws over de productie daar kan het weer wat stijgen denk ik. Maar het is wel veel weggezakt. Ik zie het vandaag niet hoger gaan dan 1.3875. Als cijfers tegenvallen moeten we rekening houden met een daling naar 1.3760.

EUR/GBP: 0.8906 of andersom 1.1227 (gisteren 0.8927 of 1.1202)

Ik zie deze koers de komende weken weer dalen. Vandaag gaan we denk ik al onder de 0.8900 sluiten. De komende weken weer naar 0.8850 en lager.

Chart van de dag – Een opmerkelijke stijging van de EUR/CHF de afgelopen week.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Olieprijs
WTI Crude Oil USD 60.25 (Olie voor de VS). Brent Oil USD 63.82 (olie voor Europa). Olieprijs weer fors gedaald in Europa en de VS. De gasvoorraden uit de VS waren iets minder gedaald dan verwacht. Maar dat was niet de oorzaak van het dalen van de olieprijs. De groeiende productie van de VS (23% sinds midden 2016) en de dreigende handelsoorlog zijn hier de belangrijkste oorzaken van. Door de veranderende houding van Trump lijkt dit misschien te kunnen meevallen gelukkig.De productie uit de VS zal alleen zo blijven stijgen bij een hoge olieprijs. Stel dat de olieprijs weer fors daalt dan zal de productie uit de VS ook weer dalen. Want dan kost het de oliebedrijven geld. Winstgevendheid voor schalie-olie ligt tussen de USD 55 en USD 60. Productie uit het Midden Oosten wordt geregeld door de staat. Productie uit de VS door de olieprijs en dus door de economische omstandigheden. Natuurlijk is ook de wereldwijde vraag belangrijk voor de olieprijs. Ik zie de olieprijs nog wel iets verder dalen.

Goud
USD 1318.80 (gisteren USD 1321.60). De goudprijs is in USD per troy ounce (=31.1 gram). De goudprijs is gedaald door de ontmoeting tussen Kin Jong-Un en Trump en de uitzonderingen in de importheffingen en de mogelijkheid tot onderhandelingen. Wie krijgt er korting en wie niet? De sterkere USD koers (lagere EUR/USD) zorgt ook voor een lagere goudprijs.

Beurzen gisteren en vanmorgen
De Europese beurzen zijn gisteren gemiddeld 1.0% hoger gesloten. De AEX is gisteren 1.82% hoger gesloten op 535.33. Vandaag opent de AEX -0.1% lager op 534.6. De beurzen in de VS zijn gisteren gemiddeld 0.4% hoger gesloten (Dow Jones, Nasdaq en S&P). Azië: Chinese beurzen zijn gemiddeld 0.7% hoger gesloten. Hongkong is 0.96% hoger gesloten. De Japanse Nikkei is 0.47% hoger gesloten.

Wilt u dit soort informatie dagelijks? U kunt zich aanmelden bij EEVA’s ‘s nieuwsbrief.

Erna ErkensErna Erkens – Eigenaar van EEVA  (Erna Erkens Valuta Advies)

View expert profile

 

No comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *