Valutanieuws op treasuryXL – laatste ontwikkelingen en trends

13/07/2018

| 13-7-2018 | door Erna Erkens | treasuryXL |

Onze expert Erna Erkens geeft u hierbij een update over de laatste valutabewegingen. Zij schrijft over de dagelijkse gebeurtenissen en valutabewegingen in haar nieuwsbrief. Wie op een vermakelijke en toch efficiënte manier op de hoogte wil blijven van dagelijkse gebeurtenissen, alles rond beursnieuws, valuta, goud en olie kan daar terecht. Een verkorte versie vindt u hier.

Mijn verwachting voor de beweging van vandaag

EUR/USD: 1.1627 of andersom 0.8600 (gisteren 1.1687 andersom 0.8557).
EUR/USD: Consumenten Prijs Index uit de VS was iets minder positief dan de Producenten Prijzen. Maar toch hoger ten opzicht van vorige maand. Dat maakt de kans op nog 2 renteverhogingen in de VS nog wat groter. Industriële Productie uit de Eurozone zag er prima uit. Beter dan de verwachting en beter dan vorige maand. De groothandelsprijs index uit Duitsland was beter dan verwacht vanmorgen. Maar de USD lijkt even het sentiment aan zijn kant te hebben. Onder de 1.1650 komt een koers onder de 1.1600 weer in beeld. Ik denk dat de kans groot is dat we onder de 1.1600 het weekend in gaan. Vanmiddag nog cijfers uit de VS. Consumenten sentiment uit de VS (Michigan). Belangrijk rapport van de FED. Een aantal sprekers van de FED. Dus ik zie de goede stemming voor de USD zich voortzetten vandaag en de EUR/USD verder dalen tot misschien wel 1.1585. Als we naar de technische analyse kijken is de EUR/USD teveel verkocht en zou er een correctie naar boven kunnen komen. Ik zie dat vandaag nog niet gebeuren

GBP/USD: 1.3127 (gisteren 1.3215) 
GBP/USD: Trump duwde de GBP/USD naar beneden. Doorn opmerkingen dat Theresa May een potje maakt van de Brexit onderhandelingen en niet geluisterd heeft naar zijn goede adviezen. Daar staat GBP/USD weer onder de 1.3200 met 1.3155. Theresa zit nu in een spagaat tussen de EU en de VS. Nou succes ermee. Cunliffe van de BOE geeft een speech en de Brexit is wat de agenda in het VK beheerst. Bij Politics Today gaat het nergens anders over. Het wordt er allemaal niet makkelijker op. Het zit weer niet May (ik kan het niet laten). Voor vandaag denk ik dat we boven de 1.3100 blijven en misschien toch net boven de 1.3200 eindigen. Maar er is even weinig goed nieuws te melden daarvandaan helaas.

EUR/GBP: 0.8858 andersom 1.1289 (gisteren 0.8843 andersom 1.1308).
EUR/GBP: Een koers onder de 0.8800 lijkt door Trump weer even heel ver weg. Brexit rules. Ik verwacht geen grote stijging vandaag, maar helaas ook geen grote daling. Misschien 0.8825, maar dan hebben we het wel gehad. Geen cijfers vandaag uit het VK.

Olieprijs
WTI Crude Oil: USD 70.33  (Olie voor de VS). Brent Oil USD: USD 74.25 (olie voor Europa). Shanghai vat olie: Yuan 493.0 = USD 73.65 (Olie voor het Verre Oosten). Olieprijzen weer fors lager dan gisteren in Europa en de VS. In Azië is de olieprijs weer fors gestegen. Met name de Brent. Die is vanmorgen USD 2 gestegen. Deze week wordt een week van forse daling van de olieprijs. Maar met af en toe ook herstel in de prijzen. De wereldwijde vraag zorgt ervoor dat de olieprijs niet te ver kan dalen. Dat legt er wel een bodem onder op dit moment. De productiestijging van de OPEC, Libië en de VS zorgen ervoor dat de olieprijs ook niet echt kan stijgen. Eens kijken wat de komende weken de overhand krijgt. De handelsoorlog is ook niet echt goed voor de olieprijs. Dat zorgt ook voor daling van de wereldwijde economische groei en dat kan dan ook weer een daling van de olieprijs veroorzaken. De IEA schat de kans wel steeds groter dat er wereldwijd een tekort aan olie kan ontstaan. Doordat sommige landen zoals Iran niet meer mogen exporteren. Venezuela nog steeds problemen heeft. Dat zorgt voor minder beschikbare olie wereldwijd. Misschien kunnen de andere landen dit niet helemaal opvangen. Toch denk ik volgende week weer een lichte daling van de olieprijs.

Goud
USD 1245.60 (gisteren USD 1247.40). De goudprijs is in USD per troy ounce  (=31.1 gram). Goud nog weer iets lager door de toch weer iets sterkere USD (= lagere EUR/USD). Verder geen nieuws

Beurzen gisteren en vanmorgen
De Europese beurzen zijn gisteren gemiddeld 0.7% hoger gesloten. De AEX is gisteren 0.68% hoger gesloten op 557.02. De AEX opent vandaag 0.3% hoger op 558.8. De beurzen in de VS zijn gisteren gemiddeld 0.9% hoger gesloten. (Dow Jones, Nasdaq en S&P). Azië: De Japanse Nikkei is 1.90% hoger gesloten. Chinese beurzen zijn vanmorgen gemiddeld -0.1% lager gesloten. Hongkong is vanmorgen 0.30% hoger gesloten.

Wilt u dit soort informatie dagelijks? U kunt zich aanmelden bij EEVA’s ‘s nieuwsbrief.

Erna ErkensErna Erkens – Eigenaar van EEVA (Erna Erkens Valuta Advies)


View expert profile

No comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *