Valutanieuws op treasuryXL – laatste ontwikkelingen en trends

06/07/2018

| 6-7-2018 | door Erna Erkens | treasuryXL |

Onze expert Erna Erkens geeft u hierbij een update over de laatste valutabewegingen. Zij schrijft over de dagelijkse gebeurtenissen en valutabewegingen in haar nieuwsbrief. Wie op een vermakelijke en toch efficiënte manier op de hoogte wil blijven van dagelijkse gebeurtenissen, alles rond beursnieuws, valuta, goud en olie kan daar terecht. Een verkorte versie vindt u hier.

Mijn verwachting voor de beweging van vandaag

EUR/USD: 1.1705 of andersom 0.8543 (gisteren 1.1690 andersom 0.8554).
EUR/USD: Cijfers uit de VS waren gisteren over het algemeen goed. Zeker de inkoopmanagers. Wekelijkse werkloosheidsuitkeringen vielen iets tegen en de voorgenomen ontslagen ook. Fabrieksorders uit Duitsland waren ook goed. Industriele productie in Duitsland was oko beter dan verwacht. Dus uit die kant wel positief nieuws deze week. Ook de coalitie van Merkel lijkt voor langere termijn gered. Dat zijn positieve dingen voor de EUR. Vandaag de belangrijke cijfers over de arbeidsmarkt in de VS. Dat zal samen met China en Trump de EUR/USD koers bepalen. Nou probeer er dan maar eens wat van te vinden. Ik denk dat de werkloosheidscijfers beter zullen zijn dan verwacht en dat dit de 4e renteverhoging zekerder maakt dit jaar en dat kan de EUR/USD wat doen dalen. Ik zie het niet echt veel hoger gaan dan 1.1720. Ik denk dat we het weekend ingaan rond de 1.1650 of lager. Dat is dus niet veranderd. Gisteren is het niet gebeurd. Dan vandaag maar.

GBP/USD: 1.3240 (gisteren 1.3200) 
GBP/USD: Today is Mayday voor de Brexit in het parlement van het VK. De stemming hierover is niet echt goed. Als May het redt met de nieuwe plannen over de Brexit dan staat het zo 1.3350, maar als er geen akkord komt kan he twle dalen tot 1.3000. Ik ben altijd positief en Boris Johnson geloofd de bedrijven niet die gaan vertrekken en dat dit veel banen zal kosten, maar ik hoop dat de rest toch beter zijn hersens gebruikt. Zekerheid tot aan de deur. Succes May ik hoop dat het May zit.

EUR/GBP: 0.8840 andersom 1.1312 (gisteren 0.8827 andersom 1.1329).
EUR/GBP: Alle ogen zijn gericht op May. Ik denk dat het goed afloopt al is de stemming hierover niet best. Toch zie ik EUR/GBP onder de 0.8800 het weekend ingaan.

Olieprijs
WTI Crude Oil: USD 73.12 (Olie voor de VS). Brent Oil USD: USD 77.44 (olie voor Europa). Shanghai vat olie: Yuan 501.50 = USD 75.10 (Olie voor het Verre Oosten). Olieprijs is gedaald door de invoer van de importtarieven van de VS en de tegenacties van China die daar weer bij horen. De handelsoorlog lijkt nu echt in volle gang. Een oorlog met alleen maar verliezers. Ook de VS. Er komt een importtarief van 25% op Crude oil uit de VS in China. Ook de sancties tegen Iran liggen nog op de loer. Iran exporteert ongeveer 2.7 mln vaten olie per dag. Toch denk ik dat de olieprijs een daling te wachten staat. De voorraden van de EIA zijn gestegen. Dus ook dat zorgde voor een lagere olieprijs.

Goud
USD 1257.00 (gisteren USD 1258.60). De goudprijs is in USD per troy ounce  (=31.1 gram). Goud blijft nog steeds boven de USD 1250.00. In de huidige markt is er weinig ruimte om verder te dalen denk ik. De onzekerheid over de ontwikkeling van de economie in de VS wordt nu ook onzekerder en dat kan vor de snelheid van de renteverhogingen ook gevolgen hebben al zie ik dat meer voor over 6 maanden tot een jaar.

Beurzen gisteren en vanmorgen
De Europese beurzen zijn gisteren gemiddeld 0.7% hoger gesloten. De AEX is gisteren 0.59% hoger gesloten op 552.44. De AEX opent vandaag 0.4% hoger op 554.50. De beurzen in de VS zijn gisteren gemiddeld 1.0% hoger gesloten. (Dow Jones, Nasdaq en S&P). Azië: De Japanse Nikkei is 1.18% hoger gesloten. Chinese beurzen zijn gisteren gemiddeld 0.7% hoger gesloten. Hongkong is gisteren 0.16% hoger gesloten.

Wilt u dit soort informatie dagelijks? U kunt zich aanmelden bij EEVA’s ‘s nieuwsbrief.

Erna ErkensErna Erkens – Eigenaar van EEVA (Erna Erkens Valuta Advies)


View expert profile

No comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *